05:46 27 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  31413
  Pratite nas

  Demokratska partija socijalista (DPS) održala je sednicu Glavnog odbora na kojoj je priznala poraz i da ne može da formira buduću Vladu Crna Gore.

  Posle sednice GO je saopšteno da je DPS i dalje ubedljivo najjača politička snaga u Crnoj Gori, ali da ipak ne može da formira poslaničku većinu a time i novu vladu s dosadašnjim koalicionim partnerima, te da izborni rezultat predstavlja neuspeh.

  Uprkos tome, DPS i svi pojedinci koji su učestvovali u kreiranju državne politike u prethodnim decenijama, kako ističu, mogu biti ponosni na ono što su ključne vrednosti koje su ostvarili: izgradnja građanske države i multietničkog demokratskog društva, poštovanje antifašističkih tekovina i trasiranje evropskog puta zemlje.

  „Kao vodeća državotvorna partija, DPS je spremna da bezuslovno podrži svaku vladu koja će nastaviti da razvija ove vrednosti i ostvaruje nacionalne interese Crne Gore“, zaključeno je na sednici GO.

  Zaključeno je takođe da se naredne sedmice krene sa detaljnom analizom izbornih rezultata u svim opštinskim organizacijama, od nivoa mesnih odbora, koja će biti razmotrena od strane nadležnih organa partije.

  Sednicom je predsedavao predsednik partije Milo Đukanović.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Crna Gora, Milo Đukanović, DPS
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga