17:30 19 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  615518
  Pratite nas

  Jedna od ključnih ličnosti Demokratske partije socijalista Milica Pejanović Đurišić, koja je među najbližim i najpouzdanijim saradnicima Mila Đukanovića, prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama iz te partije, osniva novu stranku u Crnoj Gori, čiji je „radni“ naziv Demokratska partija Crne Gore, piše Politika.

  Dobri poznavaoci političkih prilika u Crnoj Gori, pre svega međuljudskih odnosa u DPS-u, očekivali su ovakav potez, jer se, posebno u proteklih nekoliko godina, povećao broj nezadovoljnih članova ove partije.

  Upravo ta poveća grupa veruje da je Pejanovićeva jedan od retkih kadrova koji imaju „težinu“ da to učine i da je Đukanović ničim posebno nije obavezao.

  Podsećaju da je Đukanović njenog supruga Zorana Đurišića smenio s mesta direktora crnogorskog „Montenegro erlajnsa“, što mu Pejanovićeva nikad nije oprostila.

  U vremenu jedinstvenog DPS-a, Pejanovićeva je povukla spasonosne poteze za Đukanovića“, koji je u to vreme u Glavnom odboru imao samo četiri glasa, da bi „raznim metodama pridobijanja“ u roku od 24 časa obezbedio većinu i na taj način smenio i oterao u opoziciju tadašnjeg lidera Momira Bulatovića, prenosi Politika.

  Tagovi:
  DPS, izbori, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga