22:02 25 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 121
  Pratite nas

  Crnogorska državna avio-kompanija „Montenegro erlajns“ objavila je javni poziv zaposlenima za sporazumni prekid radnog odnosa, uz isplatu otpremnine.

  U dokumentu, koji je potpisao izvršni direktor Vladimir Ristić, pozivaju se svi zainteresovani zaposleni, sa najmanje šest godina radnog staža, od kojih su poslednju radili kod ovog preduzeća, da preko arhive do 15. oktobra predaju zahtev.

  „Zaposleni može da ostvari pravo na neto otpremnine u visini od 50 odsto mesečne bruto zarade za svaku godinu radnog staža, s time da iznos otpremnine ne može biti veći od 15 bruto zarada zaposlenog“, navodi se u dopisu.

  Nacionalni avio-prevoznik objavio je i da zaposleni koji ispunjava uslove za odlazak u penziju, a ima 65 godina, može da ostvari pravo na neto iznos otpremnine do šest bruto zarada, prenose „Vijesti“.

  „Visina bruto zarade određuje se kao prosečan iznos poslednje tri bruto zarade, koje su zaposlenom pripadale pre isplate otpremnine, isključujući bruto zaradu ostvarenu u mesecima prekida rada za svakog zaposlenog pojedinačno“.

  U pozivu piše da će najkasnije u roku od 15 dana od dana predaje zahteva direktor doneti pojedinačne odluke.

  Zaposleni u „Montenegro erlajnsu“, kojima radni odnos prestane sporazumno i ostvare pravo na otpremninu, neće moći narednih pet godina da se zaposle u ovoj kompaniji, ali ni u javnom sektoru.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  zaposleni, otpremnine, Crna Gora, Montenegro erlajnz
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga