11:42 14 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 1021
  Pratite nas

  Nosilac liste koalicije "Crno na bijelo" Dritan Abazović kazao je nakon konsultativnog sastanka sa predsednikom Skupštine Ivanom Brajovićem da je dogovor da 23. septembra verifikuju mandate i izaberu predsednika Skupštine.

  "Uspeli smo da u katastrofalnim uslovima pobedimo mafiju i nadam se da će to Skupština da pokaže. Zbog koronavirusa moramo da ubrzamo proceduru onih kojih treba da predstavljaju Vladu i Skupštinu", rekao je Abazović.

  On je dodao da se nisu osećale nikakve opstrukcije.

  "Imamo već predlog ko bi bio predsednik Skupštine. Što se tiče Vlade trebaće više vremena da se ona konstituiše jer ima više obaveza. To se odmah neće desiti. Trebaće nam određeni broj dana", rekao je Abazović.

  Milutin Đukanović, kandidat za poslanika koalicije "Za budućnost Crne Gore" zahvalio se građanima.

  "Ispred koalicije za budućnost Crne Gore zahvaljujem se građanima. Na izborima smo osvojili slobodu, sad moramo da formiramo prvu demokratsku vlast. Niko ne treba da sumnja da naša koalicija neće znati da valorizuje građansku volju bez DPS", rekao je Đukanović.

  On je poručio da neće biti problema da se formira skupštinska većina.

  "Prirodni put je da zdravko Krivokapić bude mandatar. To je moje mišljenje", poručio je Đukanović.

  Momo Koprivica iz koalicije "Mir je naša nacija" kazao je da su u ime te koalicije istakli "da se Skupština unese u demokratske institucije koje funkcioniše", prenose Vijesti.

  Branimir Gvozdenović iz DPS-a kazao je da je ta partija pokazala ozbiljnost i odgovornost kao jedna državotvorna partija, i kada pobeđue ili ne pobeđuje.

  "Priznali smo rezultate bićemo na sednici, stvorićemo kvorum, davaćemo doprinos demokratskoj atmosferi. DPS ima veću odgovornost jer je državotvorna partija", poručio je Gvodzenović.

  Prema zvaničnim rezultatima parlamentarnih izbora, koalicija "Odlučno za Crnu Goru! DPS - Milo Đukanović" osvojila je 30 mandata, koalicija "Za budućnost Crne Gore" 27, koalicija "Mir je naša nacija" deset, a platforma "Crno na bijelo" četiri mandata.

  Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka imaće po tri poslanika, a SDP dva.

  Po jednog predstavnika imaće Albanska lista "Nik Đeljošaj- Genci Nimanbegu" i koalicija "Jedonoglasno".

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  izbori, Vlada, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga