11:47 24 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 70
  Pratite nas

  Građani Bugarske i Evrope žele da novac iz Brisela ide građanima, a ne u noćni ormarić Borisova ili drugog političara, rekao je predsednik Bugarske Rumen Radev.

  Prema njegovim rečima, bilo kakvo odugovlačenje vlade po pitanju zahteva demonstranata samo pogoršava krizu, a predlozi o promeni Ustava i duga procedura razmatranja nacrta diktirani su željom vlade da manipuliše predstojećim parlamentarnim izborima.

  „Ali, meni se čini da je Bugarska već svesna sebe i više neće dozvoliti manipulacije u biračkom procesu“, istakao je Radev.

  On je takođe obećao da će staviti veto na zakon o izmeni biračkog kodeksa, prema kome će sada biti moguće glasati na izborima kako pomoću običnih glasačkih listića, tako i pomoću aparata za glasanje.

  „To je pokušaj da se sačuva mogućnost manipulacije na izborima. Odluka narodnih predstavnika takođe znači da postaje besmisleno izdvajanje novca za aparate za glasanje. Naravno da ću staviti veto na taj zakon“, rekao jR radev.

  Evropski parlament raspravlja o demokratiji i vladavini zakona u Bugarskoj, dok parlament zemlje negira postojanje problema, ističe predsednik.

  „Po mom mišljenju, svi građani i Bugarske i Evrope žele da novac iz Brisela ide građanima, a ne u noćni ormarić Borisova ili drugog političara. Odavno smo izloženi masovnoj propagandi o uspesima vladajućih krugova i njihove neophodnosti za našu evropsku integraciju i evropski razvoj. Tek sada shvatamo razmere poraza po pitanju naše državnosti i naše budućnosti. Evropa takođe počinje to da shvata“, zaključio je bugarski predsednik.  

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Rumen Radev, protesti, Bugarska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga