10:10 16 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 308
  Pratite nas

  Hrvatske službe su uvidele da je Bosna i Hercegovina, kako navode, verovatno greškom, postavila tablu sa upozorenjem na blizinu granice 90 metara unutar hrvatskog državnog područja.

  Obaveštajna tabla sa upozorenjem na blizinu granice se nalazi na području naselja Šiljkovača, u hrvatskoj opštini Cetingrad.

  „Izviđanjem ove lokacije i geodetskom proverom nadležnih hrvatskih službi utvrđeno je da je obaveštajna table postavljena 90 metara unutar hrvatskog državnog područja (tik uz hrvatsku obaveštajnu ploču o blizini granice), uzimajući pri tome u obzir crtu državne granice RH i BiH utvrđenu prema Ugovoru o državnoj granici iz 1999. Godine“, navedeno je u dopisu Ministarstva spoljnih poslova Hrvatske Ambasadi BiH u toj državi.

  Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske veruje da je u ovom slučaju došlo do nenamerne greške službe BiH, prenosi portal Kliks.

  Hrvatsko ministarstvo dodaje da BiH grešku treba da ispravi i da uz prethodni dogovor i najavu hrvatskoj granici bez odlaganja ukloni navedenu obaveštajnu tablu odnosno premesti je na odgovarajuću lokaciju unutar državnog područja BiH.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  granica, Hrvatska, Bosna i Hercegovina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga