21:33 21 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 293
  Pratite nas

  Bugarski potpredsednik vlade, lider stranke Bugarski nacionalni pokret Krasimir Karakačanov nazvao je kritiku Evropskog parlamenta, koji je optužio Bugarsku za govor mržnje protiv LGBTI osoba, sistematskim pritiskom na zemlju.  On je dodao da neko u zemlji pod izgovorom borbe protiv korupcije pokušava da legalizuje istopolne brakove.

  On je na taj način prokomentarisao optužbe članova nadzorne grupe za poštovanje demokratije, vladavine prava i fundamentalnih prava pri Odboru za građanske slobode, pravosuđa i unutrašnjih poslova, koji predstavlja komitet Evropskog parlamenta. Članovi grupe su u svom obraćanju optužili Bugarsku za govor mržnje protiv LGBTI osoba, kao i zbog posebnih mera protiv širenja virusa korona u romskim četvrtima i ometanja rada nevladinih organizacija sa „makedonsko-bugarskom manjinom“.

  Prema rečima ministra, Ustav Bugarske obezbeđuje individualna ljudska prava, a ne kolektivna prava manjina i dodao da je pitanje makedonske manjine u potpunosti zatvoreno.

  „Pod izgovorom borbe protiv korupcije, koja je nesumnjivo veoma osetljiva i važna tema, neko pokušava da legalizuje nepostojeće etničke i svakojake druge manjine, istopolne brakove i da uništi bugarske tradicije i običaje“, rekao je on.

  On je istakao da se njegova stranka protivi svakom obliku pritiska na Bugarsku.

  „Kao lider Bugarskog nacionalnog pokreta čvrsto izjavljujem da se, političko udruženje kojim ja rukovodim, protivi svakom obliku pritiska na našu zemlju, kao i svakog pokušaja narušavanja našeg nacionalnog identiteta, hrišćanskih vrednosti i tradicionalne porodice njihovih muškaraca i žena“, izjavio je Karakačanov.

  Tagovi:
  Bugarska, borba protiv korupcije, gej brak, Krasimir Karakačanov
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga