18:55 19 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  62272
  Pratite nas

  Lider koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić izjavio je da je ubeđen da će doći do mirne predaje vlasti, iako uvek postoje pritisci, što je, kako je ocenio, prirodno za Crnu Goru. O navodima Mila Đukanović da će Crnu Goru braniti „i iz šume ako treba“, Krivokapić kaže da ne zna „koliko je to izvodljivo“.

  Krivokapić je rekao da je u Crnoj Gori duh slobode vrlo jasan i da se to vidi na svakom koraku.

  „Ipak, 30 godina vladavine, koja je bez obzira na sve današnje korake demokratskog principa, bila najmanje demokratska. To je bila vlast koja je vodila računa samo o pojedinačnim interesima i dovela Crnu Goru u tešku ekonomsku situaciju“, istakao je Krivokapić za RTS.

  Uveren je da će doći do mirne predaje vlasti, iako uvek postoje pritisci, što je, ukazuje, prirodno za Crnu Goru.

  „Meni su iznenađujuće izjave koje Crnu Goru vraćaju u neki period koji se nama pripisuje, a to je ta hajdučija ili bolje rečeno komitski pokret, pa sada vidite odakle je ta ideja komita ako predsednik Đukanović kaže da će se i on pridružiti u nekim šumama. Ja ne znam koliko je to sad izvodljivo“, rekao je Krivokapić. 

  Povodom konstitutivne sednice Skupštine Crne Gore koja je zakazana za 23. septembar i mogućnosti za podršku manjinskih partija, Krivokapić kaže da žele u svom budućem delovanju da imaju sve nacionalne manjine, i one koje su parlamentarne i one koje nisu, jer žele da grade bolju budućnost za sve građane.

  „Znam da će biti izabrani predsednik Skupštine i administrativni odbor i najverovatnije predložen mandatar, ali to je sve još u fazi pregovora i dogovora. Nadam se da će u ponedeljak, najkasnije utorak, sve biti poznato“, naveo je Krivokapić.

  Povodom najave da će nova vlada biti ekspertska i navoda da će on biti novi premijer, a Dritan Abazović novi šef diplomatije, ističe da se oni sada dogovaraju i da su trenutni dogovori takvi da ne govore o imenima.

  Upitan hoće li se njegovim dolaskom na vlast nešto promeniti u odnosu Beograda i Podgorice, Krivokapić odgovara da će doći do promene u svim odnosima.

  „Želimo da imamo isti princip delovanja, a to je dobra saradnja prevashodno sa susedima, a i svim ostalim državama. To je jasna poruka i stalno je šaljemo“, istakao je Krivokapić.

  „Još jedan trik DPS-a“

  Krivokapić je naveo da očekuje široku podršku međunarodne zajednice da bi skenirali stanje koje je, kako je ocenio, katastrofalno u ekonomiji.

  „To moraju da urade međunarodne nezavisne agencije, kako nam neko ne bi prigovarao da smo to prikazali drugačije nego što jeste“, rekao je Krivokapić.

  Istakao je da je kasa budžeta tolika prazna da je pitanje da li će biti plata i penzija već u novembru.

  „To je još jedan trik koji je napravio DPS, koji će svim građanima poslati sledeću poruku — ovi koji su došli na vlast su nesposobni, evo ne mogu ni da upravljaju Crnom Gorom“, ukazao je Krivokapić.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Milo Đukanović, Zdravko Krivokapić, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga