11:09 21 April 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  42022
  Pratite nas

  Lider Prave Crne Gore Marko Milačić smatra da će Milo Đukanović pobeći iz zemlje i ocenjuje da je crnogorski predsednik rob sopstvene moći.

  „Ja sam dosta gledao njegove grimase, navikao da ga toliko ne slušam šta priča, nego da ga gledam kako priča. Preporučujem da se isključi ton, jer mu ništa ne možemo verovati i da se tako bez tona pogleda intervju i shvati u kakvom je on stanju, a to je — agonija, panika i očaj“, naveo je Milačić za Prvu TV.

  „Mislim da namerava da pobegne iz zemlje, ali bih voleo da oseti kako Crna Gora razume demokratiju kroz institucije i njegov primer. Ako je demokrata, kako se predstavlja, onda da proverimo koliko smo dostigli stepen demokratije i ispitamo osnovane sumnje“, istakao je Milačić.

  Povodom izjave Đukanovića da će braniti Crnu Goru „i iz šume ako treba“, Milačić kaže da je „poziv na šume priča tužnog čoveka, koga je pojela moć i pohlepa“.

  „On je najgora sudbina samom sebi. Rob sopstvene moći — to je Milo Đukanović“, zaključio je Milačić.

  „Prva vlada slobodne Crne Gore u oktobru“

  Milačić veruje i da će prva vlada, kako je naveo, slobodne Crne Gore, biti oformljena već u oktobru.

  Konstitutivna skupština zakazana je za 23. septembar, kada će biti verifikovani mandati i tada počinje proces za formiranje nove vlade i to će, kako smatra Milačić, biti „zapisivanje istorije“.

  On očekuje da će Đukanović dati mandat Krivokapiću i da neće odugovlačiti, jer, kako je napomenuo, to od njega očekuje i međunarodna zajednica.

  Milačić je najavio i da će zatražiti ispitivanje imovine crnogorskog predsednika, dodajući da veruje da Đukanović neće podneti ostavku.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Marko Milačić, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga