15:36 21 April 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  117
  Pratite nas

  Bugarski premijer Bojko Borisov ponovo je izjavio da iza kompromitujućih informacija koje su se pojavile u medijima pre nekoliko meseci stoji predsednik Rumen Radev. Radi se, između ostalog, o snimcima telefonskih razgovora, fotografijama i video-zapisima iz kuće Borisova.

  Prema rečima Borisova, video je snimila neka žena koju su podmetnuli „ljudi Radeva“.

  „Već sam mnogo puta objašnjavao kako su njegovi ljudi... isfabrikovali ovu situaciju oko mene na potpuno elementaran način. Uz pomoć jedne lepe dame koja je sve to ‘iškljocala’ u mom odsustvu. Savršeno su to uradili, skidam kapu“, rekao je Borisov novinarima.

  Svi oni koji su stajali iza ovoga, ipak su napravili grešku, rekao je premijer, govoreći o fotografijama na kojima se vide zlatne poluge, paketi evra i oružje.

  „Da su tamo odjednom bili novci, ko će držati zlato, novac i dijamante u nekoj kutiji kada se pored vrata nalazi sef?“, upitao je premijer.

  Letos, nakon što su se pojavile slike iz njegove spavaće sobe, Borisov je već pretpostavio da su one snimljene uz pomoć kineskog drona, koji je Radev dobio na poklon. Prema njegovim rečima, razlog za pojavu takvih „kompromitujućih dokaza“ bili su predstojeći parlamentarni izbori u proleće 2021. godine i kupovina lovaca F-16. Premijer je tada potvrdio autentičnost fotografija na kojima je prikazan kako spava.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Bugarska, Rumen Radev, Bojko Borisov
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga