01:04 18 April 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 990
  Pratite nas

  Zdravko Krivokapić je na sednicu Skupštine Crne Gore došao taksijem, a ne „majbahom“, rekao je Srećko Crnogorac, član ekspertskog tima lidera koalicije „Za budućnost Crne Gore“, aludirajući na skupoceno vozilo Mila Đukanovića koji se nije pojavio na konstitutivnoj sednici. Crnogorac je Krivokapića predstavio kao „budućeg premijera Crne Gore“:

  „Imali smo priliku da vidimo prezir čoveka koji je predsednik Crne Gore, a koji nije došao na tu sednicu“, rekao je Crnogorac, gostujući u emisiji „Načisto“ na televiziji „Vijesti“.

  Po pitanju predloga mandatara za sastav nove vlade, Crnogorac je rekao da tu Đukanović ima „određenog manevarskog prostora“, ali da se narodna volja mora poštovati.

  „Ne postoji ništa što bi njega prisililo da predloži mandatara kojeg nije predložila skupštinska većina“, istakao je Crnogorac, ocenjujući da je Đukanović čovek koji je 2016. godine „izvršio jednu diverziju izbornog procesa kroz ‘državni udar’“.

  Crnogorac je naveo da, ukoliko bi manjinske stranke pristale da budu deo nove vlasti, onda bi Crna Gora de fakto imala vladu nacionalnog jedinstva.

  „Nalazimo se pred ekonomskom krizom koju nam je pripremila nekompetentnošću DPS. Politička kriza i dalje traje i nadam se da će brzo biti okončana. Najbolje što možemo učiniti je da imamo vladu nacionalnog jedinstva“, rekao je Crnogorac.

  On je istakao da se sastav Vlade Crne Gore neće praviti ni u Vašingtonu, Briselu, Moskvi i Beogradu, već u Podgorici, prenele su „Vijesti“.

  „Siguran sam da će Krivokapić doći do najboljih rešenja. Ko će se naći u kom resoru, to isključivo zavisi od mandatara“, rekao je Crnogorac.

  Pročitajte još:

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga