18:17 22 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  21321
  Pratite nas

  Odbrana predsednika „Atlas grupe“ Duška Kneževića zatražila je od crnogorske Skupštine formiranje Anketnog odbora radi, kako su naveli, ispitivanja porekla imovine, „zloupotreba i nezakonitih radnji“ predsednika Mila Đukanovića i drugih lica.

  Predlog za formiranje Anketnog odbora upućen je u ponedeljak predsedniku Skupštine Aleksi Bečiću.

  Kako je preneo portal „Vijesti“, u zahtevu je navedeno da bi zadatak Anketnog odbora bio da sasluša Đukanovića i druga lica za koja oceni da postoji potreba, a radi utvrđivanja porekla novčanog iznosa od 1,5 miliona evra na kastodi računu crnogorskog predsednika, kao i porekla sredstava kojim je izgrađena „ničija“ kuća u Podgorici, aludirajući na vilu u naselju Gorica.

  Odbrana predlaže da Odbor ispita i povezanost crnogorskog predsednika u aferi Telekom, aferi A2 EPCG, kao i osnovanost krivičnih prijava koje je odbrana Duška Kneževića podnela nadležnim tužilaštvima u Crnoj Gori protiv Đukanovića, ministra pravde Zorana Pažina, specijalnog tužioca Milivoja Katnića, predsednika Privrednog suda Blaža Jovanića, guvernera Centralne banke Radoja Žugića i drugih lica koja su u izvršnoj i sudskoj vlasti u Crnoj Gori.

  „Ispitivanje navedenih lica je neophodno, jer su svi oni po saznanjima odbrane postupali po direktnim instrukcijama i nalozima Mila Đukanovića. Predlažemo da se pred Anketnim odborom pored drugih svedoka kao svedok pozove i svoja saznanja pred odborom iznese Knežević, a imajući u vidu činjenicu da je Interpol ukinuo sve tri poternice koje je SDT u Podgorici nezakonito raspisao protiv Duška Kneževića, ocenjujući ih kao nezakonite i kao sredstvo političkog progona“, navodi se u predlogu.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  imovina, anketni odbor, Crna Gora, Milo Đukanović, Duško Knežević
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga