18:40 19 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  214611
  Pratite nas

  Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević kaže da ta politička grupacija ima preduslov da uđe u Vladu Crne Gore, a to je povlačenje Zakona o slobodi veroispovesti.

  On je za „B92“ rekao da je povlačenje tog zakona „uslov svih uslova“ i da to može da učini Skupština Crne Gore i pre formiranja nove vlade.

  „Mi ćemo tražiti od Zdravka Krivokapića i parlamentarne većine da se već sad potpiše povlačenje Zakona o slobodi veroispovesti i da se potpiše temeljni ugovor sa SPC i patrijarhom Irinejom i Sinodom SPC. DF će tražiti kao preduslov za bilo kakve dogovore oko formiranja Vlade da trenutna parlamentarna većina povuče antipravoslavni i antisrpski Zakon o veroispovesti, jer smo to obećali građanima. Nakon toga se stiču uslovi da se potpiše temeljni ugovor sa SPC i zaštite naše svetinje u Crnoj Gori. Posle ćemo se dogovarati oko personalnih rešenja u vladi“, rekao je Knežević.

  On je naveo da još nisu stigli do personalnih rešenja u vladi.

  „Ono što je očigledno, mi nismo ni stigli do personalnih rešenja jer Dritan Abazović, lider koalicije ‘Crno na bijelo ’ traži da Srbi ne mogu biti na funkcijama bezbednosti. Mi to ne prihvatamo, da se delimo na podobne i nepodobne Srbe“, naveo je Knežević.

  Kako je rekao, Demokratski front ima obavezu prema svojim glasačima.

  „Pobedio je srpski narod, mi ne razmišljamo o personalnim rešenjima ali branimo interese srpskog naroda“, kazao je Knežević.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga