01:18 18 April 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  21696
  Pratite nas

  Nakon veličanstvene pobede slobodnih građana na izborima, uprkos svim poznatim opstrukcijama odlazećeg režima, sve stranke pobednice bi trebalo, da se uzdrže od maksimalističkih zahteva ili ucena, kako se ne bi Đukanoviću otvarao prostor za manipulaciju, ocenjuje predsednik kluba poslanika Demokratskog fronta Slaven Radunović.

  „Ukoliko Dritan Abazović ne može da kontroliše jastrebove u svojim redovima, koje neskriveni šovinizam sprečava da poštuju elementarne postulate demokratije, onda mu kao nesumnjivom borcu protiv režima ostaje samo jedna opcija – da podrži manjinsku vladu ostalih 37 poslanika opozicije“, saopštio Radunović, prenosi in4s.net.

  S obzirom da stranke okupljene u koalicijama „Mir je naša nacija“ i „Za budućnost Crne Gore“, naglašava Radunović, imaju isti, civilizacijski i demokratski prikladan pristup, a to je da nikoga ne ucenjuju, traže da se samo ispoštuje volja birača, ne žele da kadriraju u tuđem dvorištu, ali ne dozvoljavaju da ni drugi to rade u njihovom, ostaje da se onaj koji ima 4 poslanika, a prohteve kao da ih ima 34, skloni u stranu.

  „Takođe i pruži priliku neuporedivo organizovanijim i za konačni obračun spremnijim strukturama da u najkraćem roku počiste Veljovićeve „za keš spremne“ patriote i korumpirane kadrove u Tužilaštvu i Sudstvu, koje drže Crnu Goru kao taoca Mila Đukanovića. Potpisani Sporazum, kojim se sve strane obavezuju da nova vlada i ova parlamentarna većina neće problematizovati pitanja koja se tiču međunarodnog kursa i obaveza Crne Gore, kao ni otvorena identitetska pitanja, trebalo bi da su dovoljna garancija da ćemo svi moći da budemo potpuno posvećeni raščlanjivanju institucionalno-mafijaške hobotnice i hitnom čišćenju biračkog spiska“, naglasio je Radunović.

  Nakon veličanstvene pobede slobodnih građana na izborima, uprkos svim poznatim opstrukcijama odlazećeg režima, sve stranke pobednice bi trebalo, ocenjuje Radunović, da se uzdrže od maksimalističkih zahteva ili ucena, kako se ne bi Đukanoviću otvarao prostor za manipulaciju.

  „Nažalost i pored potpisanog sporazuma, delovi pobedničkog tima, a po matrici koju je davno ustanovio Đukanović – braneći Crnu Goru od zamišljenog neprijatelja, žele da promene izbornu volju građana i ucenama eliminišu iz vlasti glavnog kontributora ove veličanstvene pobede, srpski narod i njegove predstavnike. Radi se o gotovo istoj argumentaciji koju su koristili Darko Pajović i Pozitivna. I oni su se pozivali na najviše vrednosti – na odbranu Države, multinacionalnog, multikulturalnog i multikonfesionalnog društva. U suštini, radi se šovinističko-elitističkom pristupu, po kojem svi građani nisu jednako vredni i kako su baš oni – malobrojni, ali „prepametni“, ekskluzivni tumač narodnih želja i zaštitnici opšteg interesa“, rekao je poslanik Radunović.

  Nadam se, kaže on, da će u narednom periodu mandatar Krivokapić uspeti svojim dobronamernim pristupom da ubedi sve učesnike u ovom procesu na suzdržanost i solidarnost.

  Nadam se da će i URA odustati od svojih megalomanskih zahteva da prekraja izbornu volju i da uređuje po tuđim dvorištima, pa da ćemo svi zajedno, ruku pod ruku, kao i u predizbornoj kampanji, dovršiti započeti posao“, zaključio je Radunović.

  Tagovi:
  Dritan Abazović, ucene, odustajanje, Slaven Radunović
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga