03:31 28 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 120
  Pratite nas

  Kandidat za mandatara tri pobedničke koalicije Zdravko Krivokapić vodi intenzivne razgovore o formiranju nove crnogorske vlade, a sa predstavnicima manjinskih stranaka će, kako je rekao, razgovarati kada njegov mandat bude ozvaničen.

  Krivokapić je u izjavi za podgorički „Dan“ najavio posetu reisu i nadbiskupu, jer, kako kaže, kao pravoslavac poštuje i druge vere.

  „To mi je veoma važno. Što se tiče razgovora sa političkim predstavnicima, ti razgovori već traju na nekom nivou i dinamikom koja je definisana, i nadam se da će oni što pre dati rezultate. Svi znamo da ima pojedinaca koji smatraju da ne treba da razgovaramo pre nego što i zvanično postanem mandatar, i ja to poštujem“, rekao je Krivokapić.

  Što se tiče razgovora sa manjinskim partijama, on bi, kaže, želeo da u suštini imaju principe i način kako će doći do preraspodele, preneo je Tanjug.

  „Ove tri koalicije imaju obavezu da nacionalne partije uključe u sve to, ali da vidimo prvo te startne pozicije koje ćemo ispoštovati, a da se, naravno, uvaži i sve što je moguće u delu poštovanja zahteva nacionalnih manjina, odnosno stranaka koje ih zastupaju“, kazao je Krivokapić.

  Krivokapić je u ponedeljak razgovarao sa funkcionerom Ujedinjene Crne Gore Goranom Danilovićem, predsednikom Prave Crne Gore Markom Milačićem i predsednikom Radničke partije Maksimom Vučinićem.

  Sa njima je, kako je saopštio, jednoglasno usaglašeno da čim pri treba formirati vladu, odnosno da nema mnogo čekanja kad se već za to stvore i formalne prilike.

  Usaglasili su, kaže, da vizija nove vlade mora da bude otklon od postojeće, borba protiv korupcije i kriminala, poštovanje vladavine prava i sve ono što u suštini predstavlja elemente sporazuma koji je potpisan nakon izbora.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  vlada, Zdravko Krivokapić, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga