18:05 24 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  40112
  Pratite nas

  U selu Negoslavci kraj Vukovara hrvatska policija uhapsila je osam građana srpske nacionalnosti koje sumnjiče za ratne zločine na Ovčari. U pitanju su većinom radnici iz fabrike VUPIK, a načelnik opštine Negoslavci Dušan Jeckov kaže da nije dobio informacije o kakvim se konkretno optužbama radi.

  Policija je rano ujutro zakucala na vrata osumnjičenih meštana sa nalozima za pretres i privela dvojicu sa lisicama na rukama.

  Ostali su odvedeni u policijsku stancu, ali bez lisica, pa se pretpostavlja da se radi o svedocima.

  "Veoma me žalosti što se ovakve scene događaju još danas", komentarisao je načelnik opštine Jeckov, koji smatra da su većina bili mobilisani i da to ne znači da je reč o ratnim zločincima.

  "Istrage kada je reč o zločinima nad Srbima i dalje se ne sprovode",  kaže Jeckov, uz napomenu da se na selo baca ljaga.

  ”Mi smo ovde u selu gde žive pošteni i radini ljudi”.

  U MUP-u Hrvatske tvrde da se privodi kraju dugo i opsežno kriminalističko istraživanje ratnih zločina, pa i onog na Ovčari i da je njime obuhvaćeno više osoba. O kome se radi u MUP-u se ne izjašnjavaju, prenose Novosti.

  "Policijski službenici Radne skupine Ravnateljstva policije za istraživanje ratnih zločina u saradnji sa policijskim upravama osječko-baranjskom i vukovarsko-sremskom kao i Županijskim državnim tužilaštvom u Osijeku, na području Vukovarsko-sremske županije provode završne radnje kriminalističkog istraživanje vezano uz počinjenje ratnog zločina iz 1991. godine na Ovčari. Našim postupanjem u ovom trenutku je obuhvaćeno više osoba s područja Vukovarsko-sremske županije", saopštila je Marina Mandić iz MUP-a.

   

  Tagovi:
  hapšenje, Hrvatska, Srbi
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga