10:45 26 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  22413
  Pratite nas

  Pokret za promjene se već izjasnio da bi funkciju ministra odbrane najbolje obavljao predsednik te partije Nebojša Medojević, koji bi ujedno pokrivao i mesto potpredsednika Vlade, a da bi resor nauke trebalo da pripadne zameniku predsednika PzP-a Branku Raduloviću.

  Branka Bošnjak, koja je to rekla Danu, navela je da je ona predložena za resor prosvete, dok je Veljko Vasiljević predložen za resor održivog razvoja i turizma.

  Na zahtev mandatara Zdravka Krivokapića, sve partije su već dostavile zahteve za ministarstva za koja smatraju da imaju kadar dovoljno kvalitetan za čelne pozicije u tim resorima. Međutim, nijedna partija osim Pokreta za promjene (PzP) još nije objavila imena za resore za koja su pokazali interesovanje.

  Poslanik PzP-a Branka Bošnjak kazala je da su prilikom odluke o izboru resora birali odbranu, nauku, obrazovanje i Ministarstvo za održivi razvoj i turizam zato što smatraju da imaju ljude koji su najbolji i najkvalifikovaniji za te pozicije.

  Istakla je da u partiji imaju mnogo više stručnjaka od predloženih, ali nisu hteli da budu neskromni u zahtevima, već da oni budu u skladu sa izbornim rezultatom.

  „Pokret za promjene se već izjasnio da bi funkciju ministra odbrane najbolje obavljao predsednik partije Nebojša Medojević, koji bi ujedno pokrivao i funkciju potpredsednika Vlade, da bi resor nauke trebalo da pripadne zameniku predsednika PzP-a Branku Raduloviću, dok smo Veljka Vasiljevića predložili za resor za održivi razvoj i turizam, a mene za resor prosvete. Smatramo i da Ministarstvo nauke treba da se transformiše u ministarstvo nauke, tehnologije i razvoja i da bi Branko Radulović, redovni profesor na Univerzitetu, potvrđen i u nauci i u privredi, kao dobitnik Avnojske nagrade za najbolju privrednu organizaciju MZT, mogao da kroz to ministarstvo pokrene novi investicioni ciklus nauke u funkciji privrednog razvoja“, rekla je Bošnjak.

  Što se tiče predloga da Medojević bude na čelu Ministarstva odbrane, ona je kazala da su se vodili time što ga za tu poziciju preporučuje i što je, između ostalog, dobitnik nagrade za doprinos u borbi protiv korupcije koju dodeljuje američka agencija za tu oblast.

  „Medojević je stručnjak na međunarodnom nivou u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, a dugo je bio i član skupštinskog odbora za bezbednost. Zadužen za demontažu totalitarnog sistema i borbu protiv korupcije, bio bi kompetentan i za potpredsedničko mesto, a uz to bi pokrivao i resor odbrane“, kazala je Bošnjak.

  Kako je istakla, poštovaće svačiji predlog, ali će, ukoliko budu imali konkurenciju u istim resorima od strane drugih partija, morati uporediti biografije, s obzirom da nova vlada zaista traži stručnjake na ključnim pozicijama.

  „Pred svima nama je veliki posao i velika odgovornost i verujem da ćemo svi, posebno mandatar Krivokapić, doneti prave odluke, u interesu svih građana Crne Gore“, navela je Bošnjak.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Pokret za promjene, Nebojša Medojević
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga