11:59 29 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  1712
  Pratite nas

  Štab za vanredne situacije Republike Srpske, kako bi se zaustavio trend loše epidemiološke situacije, pooštrio je i uveo nove mere.

  Jedna od mera je obavezno nošenja zaštitne maske na otvorenom, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

  Nošenje zaštitne maske na otvorenom je obavezno, osim za decu mlađu od sedam godina, lica sa posebnim potrebama koja ne mogu sama da skinu masku i za vreme sportskih aktivnosti.

  Ova mera je uvedena s ciljem zaštite zdravlja građana, kao i ekonomske situacije u Republici Srpskoj.

  Odlučeno je i da se do 16. novembra zabrani okupljanje više od 10 osoba.

  „Ovde se misli na privatna okupljanja, odnosno organizaciju rođendana, svadbi, krštenja...“, rekao je Šeranić.

  Na području Republike Srpske zabranjena je muzika uživo u ugostiteljskim objektima

  Izrečena je i preporuka svim poslodavcima, u javnom i privatnom sektoru, da uvedu režim rada od kuće, gde god je to moguće uspostaviti.

  Ministar Šeranić je kazao da privatna okupljanja potrebno svesti na minimum, izbegavati i sva ostala okupljanja i poštovati mere.

  Na sednici je istaknuto da se apeluje na građane da maksimalno poštuju preventivne mere i svoje ponašanje usklade sa obavezujućim merama, a koja se odnose na nošenja maski u zatvorenom prostoru i na otvorenom prostoru, a u skladu sa uputstvom Insitituta za javno zdravstvo Republike Srpske, zatim dezinfekcije prostora i izbegavanje svih javnih okupljanja, prenosi RTRS.

  Tagovi:
  zaštitne maske, mere, virus korona, Republika Srpska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga