01:00 30 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  1300
  Pratite nas

  Predsednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović istakao je, na sastanku sa ambasadorom Ruske Federacije u Crnoj Gori Vladislavom V. Maslenikovim, da je velika je odgovornost na novoj Vladi da unapredi odnose sa Rusijom.

  Abazović i Maslenikov su se saglasili da su odnosi Crne Gore sa Ruskom Federacijom tradicionalni i da ih je potrebno u narednom periodu poboljšati.

  „Mi smo mala država i dobro je da budemo u kolektivnom sistemu bezbednosti, ali to ne znači da treba da imamo loše odnose sa bilo kojom državom, a naročito ne sa Rusijom. Velika je odgovornost na novoj Vladi da unapredi odnose sa Ruskom Federacijom i to je naša obaveza“, rekao je Abazović u razgovoru sa Maslenikovim.

  Oni su konstatovali, kako je saopšteno iz URA, da odnosi između Podgorice i Moskve nisu na nivou kakvi bi trebalo da budu i istakli da se takvo stanje mora menjati.

  Abazović je Maslenikovu preneo da je turizam važna privredna grana Crne Gore i da inostrane turiste dominantno čine Rusi, pozivajući ih da i dalje dolaze u Crnu Goru, gde su, kako je kazao, uviek dobrodošli.

  „Bilateralni odnosi sa Crnom Gorom nešto su se popravili u odnosu na 2016. godinu, ali je cilj da saradnja između dve države bude na maksimalno visokom nivou. Prostora za saradnju ima u oblasti obrazovanja, kulture, ekonomije... Stipendije koje daje Ruska Federacija za školovanje crnogorskih studenata u našoj zemlji se povećavaju i mi ćemo se truditi da to ostane na visokom nivou i u narednom periodu“, istakao je ruski ambasador Maslenikov u razgovoru sa Abazovićem.

  Prostora i mogućnosti u svakom aspektu za saradnju ima i to je, kako je saopšteno iz Građanskog pokreta URA, zaključak zvaničnog sastanka lidera te partije i ambasadora Ruske Federacije u Crnoj Gori.

  Sastanku, koji je održan u četvrtak, prisustvovali su i generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić i Kiril Kirža, ataše za odnose sa javnošću Ambasade Ruske Federacije u Crnoj Gori.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  ruski ambasador, Dritan Abazović, Rusija, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga