09:55 29 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  186
  Pratite nas

  Spisak kandidata za ministre u crnogorskoj novoj ekspertskoj vladi partijama, koje čine tri pobedničke koalicije na izborima 30. avgusta, biće dostavljen danas tokom dana, saopštio je „Pobjedi“ mandatar Zdravko Krivokapić.

  On nije želeo da govori o imenima koja će se naći na tom spisku, ističući kako juče tokom dana nije uspeo da obavi intervjue sa svim potencijalnim kandidatima.

  „Ja obavljam intervjue sa ljudima koji su prošli prvi krug i sad su u završnom krugu. Neki od njih se nalaze u inostranstvu i, zbog razlike u vremenu, razgovor sa njima je zakazan preko skajpa kasno uveče, tako da, dok to ne završim, ne bih licitirao sa imenima“, kazao je Krivokapić.

  Prema ranijem planu koji je obelodanjen na sastanku sa predstavnicima parlamentarne većine, kabinet će imati ukupno 12 resora.

  Mandatar je objasnio i kako će se danas tokom dana, pre nego što spisak bude dostavljen partijama, sastati sa timom koji će još jednom razmotriti ta imena.

  Naveo je i da očekuje da će spisak partijama biti dostavljen najkasnije do 16 sati. U 16 sati bi, prema saznanjima „Pobjede“, trebalo da počne sastanak na kome će mandatar predstaviti svoja rešenja partijama.

  Komentarišući mogućnost da se pojedine partije, u prvom redu Demokratski front, ne slože sa njegovim predlogom, Krivokapić poručuje da će za sve tvrdnje, koje eventualno budu iznosili o predloženim kandidatima, morati da dostave jasne dokaze.

  „Ja ću spisak kandidata sa njihovim biografijama dostaviti svim partijama. Partije mogu da insistiraju na novim rešenjima samo ukoliko imaju dokaze da su ti ljudi u vezi sa kriminalom, da imaju koruptivne aktivnosti i slično. To će morati da dokažu. Oni neka dostave dokaz da neko radi za nekoga, a naša je obaveza da to onda razmotrimo“, kazao je Krivokapić.

  Mandatar je zaključio i da će za svakog kandidata koji se nađe na tom spisku imati precizno obrazloženje zašto je tu.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Crna Gora, Zdravko Krivokapić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga