03:37 09 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 313
  Pratite nas

  Predsedništvo Građanskog pokreta URA gotovo jednoglasno, uz jedan uzdržani glas, usvojilo je predlog nove Vlade Crne Gore mandatara Zdravka Krivokapića, saopšteno je iz ove stranke.

  U saopštenju se navodi da je Predsedništvo saglasno da je ekspertskom vladom zadovoljen jedan od glavnih principa za koje se zalagala koalicija „Crno na bijelo“.

  Zameraju što ponuđenim sastavom vlade nije ispoštovana identitetska raznolikost Crne Gore, tačnije što nema pripadnika manjinskih naroda i što u sastavu Vlade nema većeg broja žena.

  „Ipak, vjerujemo da će se u dubinskoj strukturi Vlade ova dva principa više poštovati“, konstatovalo je Predsedništvo URA-e.

  Podržavaju i da lider URA-e Dritan Abazović bude potpredsednik Vlade i ministar odbrane. Zdravko Krivokapić je inače juče predstavljajući kandidate za ministre rekao da je mesto ministra odbrane nije još personalno popunjeno.

  „Iz razloga uvažavanja koalicije ‘Crno na bijelo’ u formiranju same Vlade i iz razloga što su nosioci lista ostale dve koalicije našli svoje mesto u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti (Zdravko Krivokapić kao premijer i Aleksa Bečić kao predsednik Skupštine). Imenovanje lidera koalicije ‘Crno na bijelo’ Dritana Abazovića u izvršnoj vlasti iz tih razloga potpuno je opravdano i pravedno“, zaključuje se u saopštenju, prenose „Vijesti“.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga