04:20 22 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  1397
  Pratite nas

  Uprava crnogorske policije donela je rešenje o zabrani ulaska Vladu Geogrievu u Crnu Goru, ali to rešenje nije vremenski ograničeno, i rok važenja zabrane nije 10 godina, kao što je navedeno u saopštenju advokatske kancelarije koja ga zastupa, saopštila je crnogorska policija.

  „Na rešenju se ne navodi tačan datum prestanka važenja istog, već se samo navodi da se zabranjuje ulazak u Crnu Goru licu V.G, koji je nosilac lične karte sa rokom važenja do 14. maja 2030. godine, te je ovaj datum tumačen od strane pravnih zastupnika kao rok važenja zabrane ulaska u Crnu Goru - što nije tačno“, pojasnili su iz policije.

  Navode da je prilikom redovnih graničnih provera na graničnom prelazu Sitnica, 27. avgusta oko 13.30 sati, od strane službenika Stanice granične policije Herceg Novi, na ulazu u Crnu Goru, kontrolisan pevač Vlado Georgiev, koji je državljanin Republike Srbije.

  „Prilikom graničnih provera ustanovljeno je da ovom licu važi mera zabrane ulaska u Crnu Goru. Uvidom u elektronske evidencije koje vodi Uprava policije Crne Gore, utvrđeno je da postoje razlozi nacionalne odnosno unutrašnje bezbednosti ili javnog zdravlja, čime su bili ispunjeni uslovi da se ovom licu, na graničnom prelazu Sitnica, ne dozvoli ulaz u Crnu Goru“, navode iz polilcije.

  Shodno Zakonu o strancima, službenici granične policije Herceg Novi su, kako kažu, postupili po ovoj meri i licu uručili Rešenje o zabrani ulaska u Crnu Goru.

  „Na ovo rešenje podneta je žalba advokatske kancelarije Tomanović, punomoćnika V.G. Ministarstvo unutrašnjih poslova, postupajući po ovoj žalbi je poništila rešenje Uprave policije i Sektoru granične policije predmet vratila na ponovni postupak i odlučivanje. Sektor granične policije je 21. oktobra dopisom upoznao Sektor kriminalističke policije o drugostepenom rešenju Ministarstva unutrašnjih poslova koje je doneto po žalbi V.G, ukazano je na nedostatak prvostepenog rešenja u kojem se ne navode razlozi zabranjivanja ulaska ovog lica u Crnu Goru, te se za ponovni postupak i odlučivanje obavezuje Sektor granične policije“, navodi se u saopštenju.

  Takođe, od Sektora kriminalističke policije su zatražene povratne informacije o razlozima eventualne pretnje po unutrašnju bezbednost od strane navedenog lica kako bi bio pokrenut ponovni postupak sa potpunijim podacima. 

  „Sektor granične poilicije je pokrenuo ponovni postupak i shodno Zakonu o strancima 2. novembra doneo rešenje kojim V.G. zabranjuje ulazak u Crnu Goru, a kojim nije određeno tačno na koji vremenski period. Konkretno obrazloženje razloga koji predstavljaju rizik po unutrašnju bezbednost Crne Gore, su podaci označeni stepenom tajnosti i ne mogu biti prezentovani stranci u rešenju o zabrani ulaska u Crnu Goru. Sektor granične policije je 5. novembra Ministarstvu spoljnih poslova, Generalnom direktoratu za konzularne poslove i dijasporu, dostavio drugostepeno rešenje Ministarstva unutrašnjih poslova, koje je doneto po žalbi, kao i novo rešenje o zabrani ulaska koju je donela Uprave policije Crne Gore, sa molbom da izvrši uručenje navedenih rešenja preko Ambasade Crne Gore u Beogradu“, saopštila je policija, prenosi RTCG.

  Podsetimo, advokatska kancelarija Tomanović saopštila je juče da je Uprava policije Herceg Novi zabranila pevaču Vladu Georgievu ulazak u Crnu Goru do 2030. godine.

  Georgiev je tim povodom rekao da su ga izjednačili sa teroristima i kriminalcima, i to samo zbog njegovih prosrpskih stavova.

  Tagovi:
  Crna Gora, Vlado Georgiev
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga