01:37 17 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  1060
  Pratite nas

  Izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić saopštio je da raspolažu informacijama prema kojima jedan regionalni kriminalni klan želi da ugrozi život lidera koalicije „Crno na bijelo“ Dritana Abazovića.

  Mikić je na konferenciji za novinare saopštio da je Abazović od izbora 30. avgusta imao više desetina pretnji, ali i okupljanja ispred njegove porodične kuće u Ulcinju.

  „Sada imamo informaciju da jedan regionalni kriminalni klan želi da ugrozi njegov život i život njegove porodice. To je klan koji aktivnosti koji sprovodi ne samo u Crnoj Gori, već i u zemljama regiona“, rekao je Mikić.

  Ne žele, kaže, nikog da optuže, niti da nekome crtaju metu, ali navode da imaju obavezu da obaveste javnost o svemu tome.

  „Mi smo preduzeli sve što je u našoj moći da predupredimo opasnost po godina Abazovića. Ako se gospodinu Abazoviću nešto desi ili neko pokuša da ugrozi njegov život, direktnu odgovornost snosiće direktor Uprave policije Veselin Veljović“, rekao je Mikić.

  Potpredsednik Ure Miloš Konatar na pitanje da li je bilo direktne pretnje putem poziva rekao je da su u pitanju informacije do kojih su došli putem više nezavisnih izvora koji nisu povezani jedan sa drugim.

  On, međutim, nije mogao da saopšti o kojem je regionalnom kriminalnom klanu reč.

  „Ako se ove tvrdnje, a mi se nadamo da neće, pokažu relevantne, direktnu odgovornost snose gospodin Veljović i Uprava policija. Oni nisu reagovali na brojne pretnje Abazoviću putem društvenih mreža“, rekao je Konatar.

  Očekuju, kaže, da Uprava policije profesionalno obavlja svoju dužnost.

  „Na dopise koje smo uputili nismo dobili odgovore. To govori dovoljno koliko oni ozbiljno shvataju sve što se tiče bezbednosti gospodina Abazovića“, rekao je Konatar.

  Tagovi:
  pretnje, Crna Gora, Dritan Abazović
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga