21:53 12 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 638
  Pratite nas

  Jedan od lidera crnogorskog Demokratskog fronta Milan Knežević izjavio je da će vlada premijera Zdravka Krivokapića imati podršku DF-a, i pored toga što ih je mandatar, kako je naveo, doveo pred svršen čin odlukom da formira ekspertsku vladu.

  Knežević je sinoć za TV Vijesti rekao i da će DF tražiti izmene Zakona o državnim simbolima kako bi se pored sadašnje državne zastave našla i trobojka iz 1905, kao i izmenu crnogorske himne.

  Na opasku voditelja da njega i Andriju Mandića opisuju kao marionete Beograda i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Knežević je rekao da s Vučićem ima prijateljske i partnerske odnose i istakao da je Krivokapić s njim i Mandićem bio na ručku sa Vučićem u parohijskom domu u Beogradu.

  On je naveo da je Srbija od 2012. do 2020. pomogla Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori sa više od četiri miliona evra.

  Pomoć Srbima u Crnoj Gori od 2014. do danas je 7,8 miliona evra. Taj čovek od institucija treba da dobije zahvalnost za pomoć. Vučić nikad ne bi podržao ovakav eksperiment Krivokapića. S Vučićem imam prijateljske i partnerske odnose. Kada god smo bili u Beogradu, tada su na sastancima bili i Joković, Milačić, Danilović i predstavnici institucija koje dobijaju novac iz Srbije“, rekao je Knežević.

  On je dodao da je Vučić Srbiju, kako je kazao, stavio na noge, i naveo da smatra da bi bilo dobro da zamoli predsednika Srbije da otvori nekoliko fabrika na severu Crne Gore.

  Knežević je naglasio i da ne prihvata da su Srbi antidržavni element u Crnoj Gori i naveo da u vladi treba da bude predstavnika nacionalnih manjina.

  Istakao je da je Krivokapić bez znanja DF-a potpisao sporazum o ekspertskoj vladi, a da ih nije konsultovao ni obavestio o tome.

  „Moja odgovornost prema Krivokapiću se završava 2. decembra (izbora vlade). To znači da od 2. decembra ne želimo da dobijamo informacije preko medija, a da se ne razgovara pre toga s nama“, poručio je Knežević.

  On je rekao da ovo nije ekspertska vlada nego postizborna koalicija Građanskog pokreta URA i NVO "Ne damo Crnu Goru" i poručio da će DF glasati za vladu, ali će ona imati manjinsku podršku.

  Dodao je da je imao nekoliko razgovora s Krivokapićem i istakao da DF nije tražio nikakve funkcije, već je ponude za funkcije dobio od mandatara. Naveo je da je, međutim, nakon što su se unutar koalicije sastali i podelili resore, Krivokapić saopštio novi koncept.

  „Mi dajemo sada manjinsku podršku jer nemamo nikakav sporazum sa mandatarom“, rekao je Knežević.

  Knežević je za Krivokapića rekao i da je 1999. bio ekstremniji nego on i da je veličao četničku ideologiju, preneo je Tanjug.

  Što se tiče optužbi za pokušaj državnog udara, rekao je da je sav dokazni materijal koji se prikuplja u Srbiji dostavljen tužilaštvu Crne Gore.

  „Tvrdim da ja, Mandić i Čađenović nismo učestvovali u državnom udaru“, rekao je Knežević i poručio da je jedina normalna oslobađajuća presuda.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Crna Gora, Milan Knežević
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga