20:31 23 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 129
  Pratite nas

  U saopštenju DF-a se navodi da su Mandić i Knežević „Vučiću i srpskom državnom vrhu poručili kako Srbija treba da uradi sve što je u njenoj moći da se zaustave ovakvi i slični antisrpski dukljanski naumi, i tako stvorila pretpostavke da se nakon 2. decembra, u najkraćem mogućem roku odnosi dve bratske države unaprede i podignu na najviši mogući nivo“.

  Kako je saopšteno iz DF-a, Mandić i Knežević su „kao politički predstavnici srpskog naroda iz Crne Gore razgovarali večeras s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i srpskim državnim vrhom o sramotnoj odluci odlazećeg crnogorskog režima da protera srpskog ambasadora".

  „Ali da je odlazeći režim Mila Đukanovića želeo da njegovim proterivanjem nepopravljivo i trajno poremeti odnose naše dve bratske države. Sledeći nacionalne interese srpskog naroda u borbi za njegov opstanak u Crnoj Gori, lideri DF-a se snažno zalažu da buduća vlast napravi radikalni zaokret u spoljnoj politici i odnose Srbije i Crne Gore podigne na najviši nivo“, kazali su Mandić i Knežević, prenose Vijesti.

  U saopštenju DF-a se navodi da su Mandić i Knežević, „Vučiću i srpskom državnom vrhu izneli mišljenje kako bi Srbija trebalo da uradi sve što je u njenoj moći da se zaustave ovakvi i slični antisrpski dukljanski naumi, i tako stvorila pretpostavke da se nakon 2. decembra, u najkraćem mogućem roku odnosi dvije bratske države unaprede i podignu na najviši mogući nivo“.

  Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen je juče za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) Crne Gore.

  Iz MVP-a su tada saopštili da je „Božović nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao oslobođenjem i slobodnom voljom crnogorskog naroda“.

  Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da je povodom proglašenja Božovića personom non grata postupilo na recipročan način i ambasadora Crne Gore u Srbiji, Tarzana Miloševića takođe proglasilo personom non grata, a danas je ta odluka povučena.

  Pročitajte i:

  Tagovi:
  Aleksandar Vučić, Vladimir Božović, persona non grata, Demokratski front, Milan Knežević, Andrija Mandić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga