04:50 12 April 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  319927
  Pratite nas

  Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević saopštio je da će podneti ostavku na poslaničku funkciju.

  Medojević je kazao da će, u dogovoru sa poslaničkim klubom PzP-a, ostavku podneti nakon završetka rasprave o budžetu, gde, kako je kazao, treba javnosti da pokažu ideološke, političke i stručne razlike između nove Vlade i PzP-a.

  „Rasprava o budžetu će zaokružiti moje delovanje u parlamentu Crne Gore od 2006. i pokazati principijelnost, stručnost i ispravnost programskih principa PzP-a i našu upornu borbu protiv neoliberalnog globalnog koncepta, koji je doveo do brutalne pljačke države i naroda, strukturnog siromaštva i korupcije“, istakao je Medojević.

  „Kako je premijer Krivokapić i u ekspozeu jasno poručio da nije za diskontinuitet i demontažu komunističko-mafijaškog sistema, rasprava o budžetu će pokazati da ova Vlada nastavlja i istu pogubnu ekonomsku politiku (Mila) Đukanovića i Vukotića, koja je zemlju dovela u dužničko ropstvo i bankrot“, poručio je Medojević na Fejsbuku.

  Medojević je, između ostalog, naveo i da ne želi da bude deo parlamentarne većine koja će, smatra, sahraniti i poslednju šansu da Crna Gora postane demokratska država sa vladavinom prava.

  Podsetimo, Medojević je početkom oktobra najavio da će podneti ostavku na funkciju poslanika u Skupštini Crne Gore nakon formiranja Vlade.

  On je tada rekao da će ga u skupštinskoj klupi zameniti politički direktor PzP-a Dejan Vujisić.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  ostavka, poslanik, Nebojša Medojević
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga