19:46 13 April 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  3382
  Pratite nas

  Crna Gora treba da baštini najbolje odnose sa svim državama sveta, naročito sa velikim silama, kakva je Kina, izjavio je potpredsednik crnogorske Vlade Dritan Abazović.

  „Nova vlada treba da bude posvećena toj saradnji. Dakle, moramo naći modele koji će zadovoljiti interese obeju država. Nadam se da će Kina kao izuzetno moćna država, koja povećava svoj uticaj svuda u svetu, biti zainteresovana za unapređenje saradnje sa Crnom Gorom“, rekao je Abazović za Kinesku medijsku grupu.

  On je prokomentarisao i očekivanja od mehanizma za saradnju „17+1".

  „Svi mehanizmi koji govore o mobilnosti privrede i mogućnosti da se više međunarodnih faktora uključi u podizanje ukupnog BDP-a Crne Gore za mene lično su prihvatljivi. Ne mogu da kažem konkretno na kojim projektima treba sarađivati, ali sve ono što je u funkciji poboljšanja mobilnosti radne snage, velikih infrastrukturnih projekata i projekata koji su značajni u regionalnom kontekstu ili u državnom kontekstu, svakako zaslužuju pažnju“, rekao je Abazović.

  On je ocenio da će godina 2021. biti veoma teška za crnogorsku ekonomiju, jer postoji velika neizvesnost šta će biti sa turističkom sezonom, a tu su i velike posledice koje je ova godina ostavila po privredu Crne Gore, preneo je Tanjug.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Kina, Crna Gora, Dritan Abazović
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga