03:47 24 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  2521
  Pratite nas

  Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore Vladimir Leposavić potvrdio je da je završen tekst izmena Zakona o slobodi veroispovesti.

  Dan je objavio da je tekst izmena Zakona o slobodi veroispovesti spreman, te da su izbrisani i izmenjeni sporni članovi tog akta.

  Predlog izmena i dopuna zakona će po hitnom postupku biti utvrđen na Vladi početkom naredne sedmice, a potom će biti prosleđen Skupštini na usvajanje.

  Time je ispunjeno predizborno obećanje nove vlasti.

  „Predlog je spreman i biće usvojen uz poštovanje zakonodavne procedure. Iako se radi o hitnom postupku izmena zakona, kada organizovanje javne rasprave nije obavezno, mi smo pristupili sprovođenju intenzivnih konsultacija sa verskim zajednicama. Pa je na taj način omogućeno da daju sugestije i komentare“, rekao je Leposavić, prenosi RTCG.

  On je o tekstu izmena obavestio i predstavnike Evropske unije u Crnoj Gori.

  Leposavić je razgovarao sa predstavnicima Mitropolije crnogorsko-primorske, Islamske zajednice i predstavnicima Katoličke crkve u Crnoj Gori i tom prilikom ih upoznao sa namerom o izmeni Zakona o slobodi veroispovesti.

  Zakon o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom statusu verskih zajednica u Crnoj Gori usvojen je u Skupštini Crne Gore 27. decembra prošle godine, a stupio je na snagu 8. januara.

  Zakon je usvojen uz proteste i tenzije.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  zakon o slobodi veroispovesti, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga