14:17 19 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 217
  Pratite nas

  Crna Gora ima punu podršku Evropske unije na evropskom putu i u težnji da postane 28. članica Unije, izjavio je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić prvog dana zvanične posete Briselu.

  Krivokapić, koji boravi u dvodnevnoj poseti Briselu, rekao je da je zadovoljstvo i čast njemu, ali i svim građanima Crne Gore da smo „u drugoj nedelji vlade imali mogućnost da posetimo Brisel i Evropski savet, s predsednikom Šarlom Mišelom na čelu“.

  Mišel je, kaže Krivokapić, želeo da ima informacije iz prve ruke i da Crnoj Gori pruži punu podršku za aktivnosti kojima je opredeljena nova vlada.

  ​​„To je prevashodno naš put ka EU, i težnja da Crna Gora bude 28. članica Unije. Na tom putu imamo podršku evropskih partnera i da će se truditi da Balkan, a prevashodno Crna Gora budu drugačiji, nego što su u očima evropske i svetske javnosti“, istakao je Krivokapić.

  To je, kaže on, put ka boljitku svih građana u našem regionu.

  „Naše opredeljenje je da građani što pre to osete kroz kvalitet života i investicije koje će sigurno doći, ali i ono što smo zapostavljali — vladavinu prava. Ako ne promenimo taj deo koji je nama teret oko vrata, onda teško možemo očekivati bilo kakvu drugu podršku“, rekao je Krivokapić.

  Mišel: Podrška reformama

  Predsednik Evropskog saveta Mišel je na svom Tviter nalogu napisao da su bliske veze sa zemljama Zapadnog Balkana presudne za Evropsku uniju i da je u tom procesu Crna Gora ključni partner.

  ​„Imate našu punu podršku za reforme koje sprovodi vaša zemlja“, napisao je Mišel.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Šarl Mišel, Zdravko Krivokapić, EU, Brisel, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga