05:20 25 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  2299
  Pratite nas

  „Crna Gora želi najbolje odnose sa svima, a posebno sa Rusijom, što je u duhu naše tradicije“, kazao je premijer Zdravko Krivokapić nakon sastanka sa ambasadorom Rusije u Crnoj Gori Vladislavom Maslenikovim.

  Krivokapić je saopštio da je dogovoreno unapređenje saradnje u oblasti kulture, obrazovanja, turizma, ekonomije…

  ​„Sledeće godine navršava se 310 godina od prvog formalnog kontakta Crne Gore i Rusije, a ujedno tu je i 15 godina naše nezavisnosti, koju je Rusija podržala, pa bi to bio jedan dobar način da zajednički organizujemo neki kulturni događaj povodom toga“, kazao je Krivokapić, prenosi RTCG.

  Tokom razgovora premijera Krivokapića i ruskog ambasadora konstatovano je da bi pored kulture, trebalo unaprediti saradnju i u oblasti obrazovanja, ekonomije i turizma.

  „Mi smo spremni da u martu ili aprilu napravimo promociju naše turističke ponude ruskim građanima“, naveo je premijer.

  Premijer Krivokapić kazao je i da želi da se crnogorsko vino ponovo izvozi na rusko tržište.

  Krivokapić je istakao i da je apsolutno opredeljenje Vlade put ka evropskim integracijama i poštovanje obaveza iz članstva u NATO-u.

  Crnogorski premijer je naveo i da je Rusija proizvodnjom vakcine protiv kovids 19 pokazala snagu ruske nauke i istraživanja.

  Ambasador Maslenikov, koji je uručio čestitku premijera Rusije Mihaila Mišustina povodom imenovanja Krivokapića za predsednika Vlade Crne Gore, kazao je da Rusija želi da gradi najbolje odnose sa Crnom Gorom.

  Tagovi:
  ambasada Rusije, Crna Gora, Rusija, Zdravko Krivokapić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga