22:53 26 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  1739
  Pratite nas

  Odlukom vlade Sloveniju u tu zemlju više nije moguće ući sa negativnim testom urađenim u institucijama u Srbiji ili drugoj državi van EU, odnosno šengenskog područja, objavljeno ja na sajtu ambasade te zemlje u Beogradu.

  Kako se navodi, počev od 25. decembra u Sloveniju je moguć ulazak bez odlaska u karantin samo sa negativnim PCR testom iz EU, odnosno šengenskog područja, ne starijeg od 24 časa.

  Odlukom je predviđeno da je ulazak u Sloveniju iz država sa crvene liste, među kojima je i Srbija, bez upućivanja u karantin kod kuće ili bez predavanja negativnog rezultata testa na korona virus dozvoljen samo za sedam izuzetaka, prenosi Tanjug.

  Izuzeci su osobe koje su u radnom odnosu u jednoj od država članica EU ili drugoj državi šengenskog područja, za šta imaju dokaz, odnosno potpisanu izjavu kojom dokazuju razlog za prelazak granice kao dnevni radni migranti i vraćaju se u roku od 14 časova od prelaska granice, oni koji obavljaju poslove međunarodnog prevoza kao i osobe koje prevoze robu u Sloveniju ili iz Slovenije u privrednom saobraćaju, ili u teretnom saobraćaju u tranzitu i napuštaju Sloveniju u roku od osam sati po prelasku granice.

  Izuzete su i osobe koje putuju u tranzitu kroz Sloveniju i napuštaju je najkasnije u roku od šest sati po ulasku, predstavnici stranog bezbednosnog organa, koji izvršava zvanični zadatak i napušta Sloveniju čim je to po izvršenju zadatka moguće, osobe koje su dovezene u Sloveniju spasilačkim ili sanitetskim vozilom, kao i pratećoj zdravstvenoj pratnji u tom vozilu, kao i osobe sa diplomatskim pasošem.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga