02:41 25 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  21173
  Pratite nas

  Osobama, koje su „na fasadama stambenih zgrada u Nikšiću postavile ceradu sa likom pokojnog mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija“, naređeno je da ih uklone, kazala je sekretarka Sekretarijata za inspekcijski nalog u Nikšiću Bojana Vuković.

  Ona je navela da su slike postavljene bez odobrenja nadležnog organa, te da će prema počiniocima biti preduzete i prekršajne mere, prenela je RTCG.

  „Od strane komunalnog inspektora sekretarijata za inspekcijski nadzor, izvršena je inspekcijska kontrola i tom prilikom je utvrđeno da se na dve lokacije na fasadama zgrada nalazi slika pokojnog Amfilohija. Slike su postavljene bez odobrenja naldežnog organa lokalne uprave s tim u vezi preduzete su mere u skladu sa zakonom o održavanju stambenih zgrada i naloženo je odgovornim licima uklanjanje slika. Takođe, biće preduzete i prekršajne mere prema počiniocima. Nakon ponovne kontrole biće doneta konačna odluka, odnosno nakon izvršene inspekcijske kontrole utvrdiće se da li su odgovorna lica postupila po nalogu komunalnog inspektora. Ako nisu, uslediće odluka, odnosno uklanjanje od strane nadležnih službi“, zaključila je Vuković.

  Pročitajte još:

   

   

  Tagovi:
  Mitropolit Amfilohije, Nikšić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga