11:27 10 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  11414
  Pratite nas

  Crnogorska vlada je dala saglasnost da se prekine postupak odobravanja izgradnje objekta male hidroelektrane „Slatina“ u opštini Kolašin. Reč je o maloj hidroelektrani koju gradi kompanija BB „Hidro“, a koja je u suvlasništvu Blaža Đukanovića, sina predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

  Vlada u Podgorici je, takođe, odlučila da se prekinu svi postupci u vezi sa gradnjom i budućih novih malih hidroelektrana dok radna grupa Ministarstva kapitalnih investicija okonča postupak kontrole procedure i zakonitosti zaključenih ugovora o koncesiji za male hidroelektrane, prenele su „Vijesti“.

  Ovim povodom oglasio se i građanski pokret URA ističući da svojim delovanjem i učešćem u novoj Vladi pokazuje da vodi računa o datim obećanjima i radi na zelenim politikama koje je utkala u svoja programska načela članstvom u Zelenim Evrope.

  Istakli su da time „raskidaju praksu krčmenja najvažnijih resursa države koji idu u džepove najbližih srodnika aktuelnog predsednika države“.

  „Ono što smo predstavili u predizbornoj kampanji građanima, a tiče se deklaracije o zabrani gradnje malih hidroelektrana na crnogorskim vodotocima sprovodimo u delo. Za kratko vreme, od nepunih radnih mesec dana Vlade, mi smo uspeli da zaustavimo dalju gradnju male hidroelektrane na crnogorskim vodotocima i to je velika satisfakcija za nas, ali i za sve naše simpatizere i članove“, kazali su iz URE.

   

  Tagovi:
  hidroelektrana, slatina, sin, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga