21:18 25 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  61550
  Pratite nas

  Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će Republika Srpska odustati od 9. januara kada Sjedinjene Američke Države odustanu od 4. jula.

  Dodik je istakao da osporavanje tog praznika iz Sarajeva nije uspelo.

  "Srbi proslavljaju 9. januar i nastaviće to da rade, kao što će Bošnjaci nastaviti neuspešno da ga osporavaju, nastojeći da internacionalizuju antipravo Ustavnog suda koji odluke ne donosi na činjenicama i pravu, već izlazeći iz kompetencija donosi politički motivisane odluke", naveo je Dodik u intervjuu za beogradsku Politiku.

  Poručio je da bi bilo bolje da se Bošnjaci odreknu koncepta o zemlji kojom će da dominiraju.

  On je rekao da je BiH suštinski i životno podeljena zemlja, što znaju i oni koji se prave da to ne vide, a da okretanje glave od istine nikad ne donosi rešenja i nikome ne koristi.

  "Ne mislim da među nama treba praviti granice i kineske zidove, ali treba dopustiti narodima da upravljaju svojim resursima, a ne da u drugima vide opasnost, da decenijama strepe i podozrevaju stalno se boreći i sukobljavajući na toj relaciji, čime se zaludno iscrpljujemo i samo gubimo vreme", naveo je Dodik, preneo je Tanjug.

  Pročitajte još:

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga