11:34 12 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  11962
  Pratite nas

  Predsednik Opštine Ulcinj i funkcioner Demokratske partije socijalista Ljoro Nrekić, sa četiri saradnika, uhapšen je danas zbog više krivičnih dela.

  Osim Nrekića, uhapšeni su i lokalni funkcioneri Sead Osmanović, Saubih Mehmeti, Milazim Mustafa i Mustafa Gorana.

  Svima se na teret stavlja nezakonito zapošljavanje radnika po ugovorima o privremenim i povremenim poslovima.

  Lisice su stavljene sekretaru za budžet i finansije Seadu Osmanoviću, načelniku Komunalne policije Milazimu Mustafi, načelniku službe zaštite i spasavanja Saubihu Mehmetiju i sekretaru za komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine Mustafa Goranu.

  Ljoro Nrekić je svima njima davao pisane saglasnosti za zasnivanje radnog odnosa na određeno vreme. Policijski inspektori su navodno najviše zapošljavanja evidentirali u Sekretarijatu za budžet i finansije i Komunalnoj policiji.

  Svi koji su u radni odnos na određeno vreme primljeni tokom prošle godine, zaposleni su bez konkursa jer je Ministarstvo finansija odbilo da izda saglasnost budući da je Opština Ulcinj u sanacionom planu.

  Istraga o nezakonitom zapošljavanju u Opštini Ulcinj, pokrenuta je početkom februara prošle godine.

  ​Vest o hapšenju funkcionera opštine Ulcinj podelio je i Dritan Abazović poručivši da će vlada sprečiti zloupotrebe javnih funkcija.

  „Neka sud utvrdi kako su dolazili do izbornih pobeda. Građanima je jasno. Vlada je odlučna da svim zloupotrebama stane na kraj“, napisao je na Tviteru potpredsednik Vlade Crne Gore.

  Tagovi:
  DPS, hapšenja, Zapošljavanje, Ulcinj, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga