20:03 11 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 661
  Pratite nas

  Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore saopštilo je da će pokrenuti disciplinski postupak protiv ambasadora koji, bez opravdanog razloga, nisu doputovali u Crnu Goru na konsultacije.

  Opozvani ambasadori Miodrag Vlahović, Darko Pajović, Sanja Vlahović i Vera Kuliš, kao i ambasador Nebojša Kaluđerović, nisu doputovali u Crnu Goru na ambasadorske konsultacije.

  „Ambasadori koji opravdano nisu mogli doći na konsultacije zbog zdravstvenih problema, pravovremeno su informisali Ministarstvo vanjskih poslova da nisu u mogućnosti da doputuju u Crnu Goru do 18. januara. Imajući u vidu činjenicu da nedolazak na ambasadorske konsultacije, bez opravdanog razloga, predstavlja težu povredu službene dužnosti, Ministarstvo vanjskih poslova će protiv opozvanih ambasadora pokrenuti disciplinski postupak”, saopšteno je iz Ministarstva, prenosi „Pobjeda“.

  Okončanjem disciplinskog postupka, ambasadorima bi mogao da prestane i radni odnos u Ministarstvu vanjskih poslova.

  Iz Ministarstva ranije su Vladi predložili da se opozovu ambasadori Tarzan Milošević (Srbija), Sanja Vlahović (Italija), Miodrag Vlahović (Vatikan), Vera Kuliš (Nemačka), Dušanka Jeknić (UAE), Obrad Mišo Stanišić (BiH) i Darko Pajović (Kina). Vlada je zatim, na sednici održanoj 17. decembra prošle godine, donela odluku o opozivu sedam ambasadora.

  Usledio je poziv Ministarstva svim diplomatsko-konzularnim predstavnicima da dođu u Crnu Goru do 18. januara zbog održavanja ambasadorskih konsultacija.

  Pročitajte još:

   

  Tagovi:
  opoziv, konsultacije, ambasadori, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga