04:52 14 April 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Piše
  0 463
  Pratite nas

  Andrija Mandić, jedan od lidera „Demokratskog fronta“ smatra da, ako srpske političke snage budu udružene, složne i na nivou zadatka ispunjenog 30. avgusta 2020. na republičkom nivou, neće biti neprijatnih iznenađenja na lokalnim izborima u Nikšiću. U tom slučaju, on smatra da će se samo ponoviti već viđeno na parlamentarnim izborima.

  Izbori u Nikšiću koji se održavaju 14. marta ove godine prvi su izbori posle smene vlasti Mila Đukanovića na republičkom nivou, i u toliko je odgovornost veća, dodaje naš sagovornik.

  Srpske snage da se ujedine u Nikšiću

  „Uvek je dobro protiv totalitarnih režima ići kao celina i nikada  ne usitnjavati političke subjekte. Vidimo u Nikšiću da će Milo Đukanović da ukrupni svoju političku opciju za razliku od predhodnog nastupa kada je išao sa listom DPS. Sada okuplja sve svoje saveznike i onda je razumno i očekivano da i oni koji su opozicija u Nikšiću, a vladajuća koalicija na republičkom nivou, ukrupne svoje snage i da se ne usitnjavaju,“ mišljenja je Mandić.

  Sagovornik Sputnjika smatra da je ujedinjenje bilo nešto što bi bilo prirodno, i što građani Nikšića -  očekuju.

  „Mi se kao Nova srpska Demokratija i Demokratski front i koalicija „Za budućnost Nikšića“ trudimo da to bude tako. Koalicija „Za budućnost Nikšića“ je otvorila vrata svima onima koji žele da da se DPS smeni u Nikšiću. Dakle, da u savezu budu svi oni koji imaju političke ambicije i žele da se bore na izborima za svoje mesto, u skladu sa snagom koju imaju,“ ističe lider DF-a.

  Mandić upozorava na opasnost od scenarija da Milo Đukanović među opozicijom uspe da izazove neku vrstu izbornog raskola.

  Milove liste među opozicijom?

  „Dakle, moguće je da se pojave neke nove liste, koje bi radile na razjedinjavanju opozicije u Nikšiću, odnosno, vladajuće koalicije na republičkom nivou. Mi ne bismo mogli da iskažemo neko zadovoljstvo sa takvim rešenjem“, zaključuje Mandić. 

  Inače, osim koalicije DF na izborima u Nikšiću, po svemu sudeći će se pojaviti i koalicija Gordane Raković, savetnice predsednika Vlade Crne Zdravka Krivokapića, u savezu sa „Pravom Crnom Gorom“ Marka Milačića. Nedavno je formiran pokret “Za život Nikšića”, u čijem odboru su lokalni lekari i intelektualci, zagovornici i učesnici prošlogodišnjih litija, a najverovatnije će se na izborima pojaviti i crnogorski biznismen Miodrag Daka Davidović, koji je u novembru saopštio da osniva „Narodni pokret Crne Gore“ .

   

  Tagovi:
  Nikšić, Crna Gora, lokalni izbori, Andrija Mandić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga