11:13 16 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  4165
  Pratite nas

  Predsednik ABK Ramuš Haradinaj je sa predizbornog skupa u Prizrenu poručio da će ta stranka zahtevati referendum o ujedinjenju sa Albanijom.

  Kako je rekao, do toga će doći ukoliko na Kosovu ne bude napretka do 2025. godine, prenosi B92 pisanje portala „Ekonomija onlajn“.

  Haradinaj je istakao da ta stranka ima listu najboljih kandidata za poslanike, „obučene i verodostojne profesionalce sa integritetom“.

  Haradinaj je tokom izlaganja stranačkog programa na otvaranju predizborne kampanje u Prizrenu, rekao da je ekonomski preporod jedan od prioriteta ABK.

  „Imamo spisak najboljih kandidata. Imamo program koji nudi rešenja za oživljavanje ekonomije, održivi razvoj, vladavinu zakona, bezbednost i sve ostale sektore odvojeno“, rekao je Haradinaj.

  Haradinaj je ponovio da će, ako ne bude napretka do 2025. godine, biti prvi koji će zahtevati referendum o ujedinjenju Kosova i Albanije.

  „Želim da kažem da je glas za ABK glas za predsednika, to je glas za odbranu zemlje. Glasajte za Kosovo u NATO i EU. Izjavio sam i ponavljam danas takođe, iz kuće Prizrenske lige, ukoliko ne bude jasnog napretka do 2025. godine, biću prvi koji će zahtevati referendum“, rekao je Haradinaj.

  Tagovi:
  referendum, ujedinjenje, Albanija, Kosovo, Ramuš Haradinaj
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga