11:25 10 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  1892
  Pratite nas

  Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da se visoki predstavnik za BiH Valentin Incko diskvalifikovao kao neko ko bi bilo šta moga nametati Republici Srpskoj i poručio mu da kod Srba ultimatumi ne prolaze.

  Dodik je, komentarišući Inckov zahtev da Narodna skupština Republike Srpske u roku od tri meseca poništi sve povelje koje je dodelila Radovanu Karadžiću, Momčilu Krajišniku i Biljani Plavšić, odnosno svima koji su osuđeni za ratni zločin, rekao da je Incko pokazao mržnju prema celom narodu, kvalifikujući Srbe kao kolektivno odgovorne za zločine koji su se dešavali u Odbrambeno otadžbinskom ratu.

  „Takvu jednu bezočnu laž da iznese može samo čovek niskih strasti, kao što je Valentin Incko, koji je zaradio ozbiljan novac vršeći tu dužnost. Imao je nesreću što je Srpska napravila ozbiljan otklon od intervencija međunarodne zajednice i OHR-a“, rekao je Dodik.

  Istakao je da Srpska neće prihvatati nikakva nametanja.

  „Oni savršeno dobro znaju da mi nećemo prihvatiti nikakvo nametanje njihovih odluka. Zašto nije zatražio da se promeni naziv škole koja nosi ime po nekom zločincu u Sarajevu? I dalje stoji, da ima i drugih javnih objekata koji nose naziv po ljudima koji su počinili ratne zločine u Drugom svetskom ratu, takođe osuđenih za ratne zločine. Naravno, to nije, on se usmerio samo na jedan narod. Videćemo, ultimatum najteže prolazi kod našeg naroda. Razgovaraćemo na tu temu, a on se diskvalifikovao za sva vremena“, poručio je Dodik, prenosi RTRS.
  Tagovi:
  Republika Srpska, Valentin Incko, Milorad Dodik
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga