04:14 07 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  1035
  Pratite nas

  Glavni specijalni tužilac Grne Gore Milivoje Katnić saopštio je da je spreman da podnese ostavku, u slučaju da podnosioci odustanu od inicijative o izmenama Zakona o Državnom tužilaštvu i Zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore.

  Saopšteno je da je Katnić to rekao na proširenoj sednici Vrhovnog državnog tužilaštva, na kojoj se raspravljalo o najavljenim izmenama Zakona o Državnom tužilaštvu i Zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu.

  "Izjavio sam, između ostalog, da sam spreman da podnesem ostavku, u slučaju da podnosioci odustanu od inicijative za donošenje ovih zakona i da se obavežu da je neće podnositi do isteka mandata ovog skupštinskog saziva", rekao je Katnić i dodao da je razgovarao sa crnogorskim premijerom. 

  “10. februara 2021. godine, vodio sam službeni razgovor sa predsednikom Vlade Crne Gore Zdravkom Krivokapićem koji me je tom prilikom obavestio da bi, u slučaju podnošenja moje ostavke, poslanici Demokrata i URE odustali od predloga za izmenu Zakona o Državnom tužilaštvu i Zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu", naglasio je Katnić.

  On je građanima Crne Gore poručio da ovo radi radi postizanja, prema njegovom bezrezervnom uverenju, cilja za koji se, kako tvrdi borio sve ove godine.

  "To je da najbolji državni organi i pojedinci u njima, ostanu na liniji borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, te da pravda zakuca na svačija vrata", zaključio je Katnić, prenose podgoričke Vijesti..

   

  Tagovi:
  Crna Gora, Milivoje Katnić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga