09:48 14 April 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  11147
  Pratite nas

  Institut za javno zdravlje Crne Gore i Savet za borbu protiv virusa korona će, na osnovu novog preseka epidemiološke situacije, u narednih 48 sati razmotriti korekciju postojećih mera za opštinu Tuzi, „koje će važiti od 1. marta“, dogovoreno je na sastanku predstavnika te opštine i Vlade.

  To je posle sastanka sa potpredsednikom vlade Dritanom Abazovićem i ministarkom zdravlja Jelenom Borovinić Bojović saopštio predsednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj.

  Sastanak je održan posle prave drame u Tuzima. Vlada je donela meru zabrane rada ugostiteljskih objekata u Tuzima, dok je Đeljošaj pozvao da se ona ne poštuje. Zbog toga je juče intervenisala policija, a Đeljošaj je sa građanima blokirao ulice.

  Kasnije je protiv Đeljošaja podneta krivična prijava zbog pozivanja na otpor.

  Đeljošaj je na svom Fejsbuk profilu naveo i da je dogovoreno da Savet još više sarađuje sa opštinama prilikom donošenja mera i da će se zajednički raditi na poštovanju protivepidemijskih mera.

  Đeljošaj je istakao da su opština Tuzi i njeni građani „primer kako su se poštovale mere u prethodnih 11 meseci“ i „naravno da će dati svoj doprinos da se još više popravi epidemiološka situacija u državi“.

  Kazao je da Tuzi u poslednja tri meseca imaju stabilnu epidemiološku situaciju zahvaljujući poštovanju mera od strane građana.

  „Do donošenja novih mera, pozivamo naše sugrađane do poštuju postojeće mere koje su na snazi“, objavio je Đeljošaj.

  Ugostiteljski objekti u Tuzima danas neće raditi, prenele su podgoričke „Vijesti“.

  Prema nezvaničnim informacijama „Vijesti“, Đeljošaju i poslaniku Genciju Nimanbeguu, koji je takođe prisustvovao sastanku, predočeno je da treba da sačekaju nove podatke Instituta za javno zdravlje i nove mere, koje bi trebalo da budu donesene već početkom naredne sedmice.

  Navodno je, objavile su „Vijesti“, Đeljošaj tražio da ugostiteljski objekti rade tokom vikenda, jer je tada na snazi zabrana međugradskog saobraćaja, ali su mu sagovornici iz Vlade objasnili da se mere ne mogu menjati od slučaja do slučaja, već u odnosu na epidemiološku situaciju.

  Pročitajte još:

   

  Tagovi:
  Dritan Abazović, Tuzi, Nik Đeljošaj
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga