11:44 18 April 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 1032
  Pratite nas

  Narodna skupština Republike Srpske danas će, na zahtev srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika, održati posebnu sednicu na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti ocena rada visokog predstavnika, primena Aneksa 10 Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH u periodu razgovora o imenovanju novog visokog predstavnika.

  Dodik će imati i uvodno izlaganje o predloženom dnevnom redu i ističe da se odluke Narodne skupštine, koja predstavlja Republiku Srpsku, moraju uvažavati.

  Prethodno je Dodik rekao da, ako ponovo bude nametnuta priča o izboru visokog predstavnika, Srpska ne može da prihvati nikoga ko nije izabran u skladu sa Aneksom 10, a da bi tako bilo, između ostalih, moraju da pitaju i Republiku Srpsku.

  „A pošto nas ne pitaju, tražićemo od Srbije da se jasno izjasni oko toga, i od Hrvatske i FBiH. I sada imate situaciju - Srpska je za ukidanje OHR-a, Srbija je za ukidanje OHR-a, Hrvatska isto. U Federaciji pola političke strukture je za ukidanje OHR-a to su Hrvati, a na nivou BiH dve trećine strukture vlasti je za ukidanje OHR-a, to su Srbi i Hrvati, samo Bošnjaci nisu“, naveo je Dodik, prenosi RTRS.
  Tagovi:
  Visoki predstavnik za BiH, Narodna skupština Republike Srpske
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga