11:07 18 April 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 123
  Pratite nas

  Na teritoriji šest primorskih opština u Crnoj Gori tokom perioda epidemije virusa korona prošle godine je zabeležen je pad u naplati poreza na dohodak građana od 9,8 miliona evra, odnosno, 21 odsto, u odnosu na uporedni period 2019. godine.

  Naime, u vremenu od marta pa do kraja decembra prošle godine u Baru, Budvi, Herceg Novom, Kotoru, Tivtu i Ulcinju od naplate poreza na dohodak građana prihodovano je ukupno 36,6 miliona evra, dok je u uporednom periodu 2019. ta naplata iznosila 46,4 miliona evra, piše Dan, prenosi RTCG.

  To su podaci Nevladine organizacije Akcija za socijalnu pravdu (ASP), koji su posredstvom Zakona o slobodnom pristupu informacijama dobijeni od Vlade Crne Gore.

  Podaci ukazuju na jak udar epidemije na ekonomsku supstancu zemlje. Posmatrano pojedinačno po opštinama, u Budvi je najveći pad od blizu 30 odsto, tj. u deset meseci prošle godine naplata poreza na dohodak građana iznosila je 8,2 miliona, a godinu ranije je prihodovano 11,7 miliona evra.

  Kada su u pitanju Podgorica i Nikšić, kao dve vodeće lokalne samouprave u zemlji, posmatrano u ukupnom desetomesečnom periodu, ostvaren je približno isti iznos naplate poreza na dohodak građana.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga