22:33 12 April 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 153
  Pratite nas

  Granice Crne Gore su otvorene za turiste iz Rusije, izjavila je državna sekretarka za turizam Ministarstva ekonomskog razvoja Crne Gore Ivana Đurović u intervjuu za RIA Novosti i navela uslove za ulazak u zemlju.

  Kako je rekla, da bi ruski državljani mogli da uđu u Crnu Goru potreban im je negativan PCR-test, potvrda o vakcinaciji ruskom vakcinom protiv kovida 19 „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) ili potvrda o prisustvu antitela na virus korona.

  „Granice Crne Gore su otvorene za turiste iz Rusije. Državljani Ruske Federacije mogu da budu uvereni da će moći da dođu u Crnu Goru sa sertifikatom o vakcinaciji 'Sputnjikom Ve'“, objasnila je ona.

  S tim u vezi, precizirala je da potvrdu o vakcinaciji mora da izda ovlašćena zdravstvena ustanova najmanje nedelju dana pre dolaska u zemlju.

  Prema rečima Đurovićke, za one koji nisu vakcinisani protiv kovida 19, od dokumenata je potreban negativan PCR-test urađen najkasnije 48 sati pre dolaska, ili prisustvo antitela.

  „Ukoliko osoba ima pozitivan serološki test, odnosno antitela, koji je izdala registrovana laboratorija i koja nije stariji od 30 dana, ona takođe može da uđe u zemlju“, izjavila je ona.

  Državna sekretarka je takođe rekla da crnogorske vlasti aktivno rade na poboljšanju epidemiološke situacije u zemlji kako bi otvorili turističku sezonu do do juna.

  Naš cilj je da do početka juna imamo 70-75 odsto stanovništva koje je imunizovano na virus korona“, dodala je.

  Istovremeno, istakla je da Crna Gora želi da kupi više ruske vakcine protiv koronavirusne infekcije „Sputnjik Ve“ i da se nada će se to dogoditi što pre.

  Inače, Crna Gora je jedna od zemalja koja je registrovala vakcinu „Sputnik Ve“ za hitnu primenu. Prema rečima državne sekretarke, vakcinacija u zemlji je počela „nedavno i odvija se po planu".

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  ruski turisti, uslovi, ulazak, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga