02:23 17 April 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  11529
  Pratite nas

  Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević izjavio je da je u subotu na sastanku sa crnogorskim premijerom Zdravkom Krivokapićem odbio potpredsedničko mesto u novoj Vladi.

  Knežević je rekao da je to odbio ne zato što ne veruje u sebe, već zato što smatra da je neophodno uključivanje većine na što eksplicitniji način.

  Kako je istakao, nije suština u personalnim rešenjima.

  „Rekao sam da u toj Vladi treba da se nađu ljudi iz DF-a, SNP-a i svih stranaka koje čine većinu, srazmerno njihovoj snazi i broju mandata“, kazao je Knežević.

  On je naveo da se situacija promenila i da je za razliku od 30. avgusta, premijer sada postao stranačka ličnost pruživši podršku Demokratskoj Crnoj Gori na izborima u Nikšiću.

  „On tamo ima dva mandata. Nemam ništa protiv toga, ali to znači nova pravila, nove standarde. Ne zato što je neko gladan fotelja, već da bismo rešili parlamentarnu krizu i imali stabilnu Vladu koja treba da izgura mandat“, poručio je Knežević.

  Mandić: Predsednici parlamentarnih stranaka će se dogovarati o Vladi

  Govoreći o rekonstrukciji Vlade Andrija Mandić je, kako je naveo, premijeru skrenuo pažnju da bi o tome trebalo prvo da razgovara parlamentarna većina, preneo je portal RTCG.

  „Predsednici parlamentarnih stranaka će se dogovarati o Vladi. Ova Vlada ima manjinsku podršku, imamo određene probleme i nismo to krili. Najvažnije je da će predsednici temeljno prodiskutovati o rekonstrukciji Vlade pa ćemo se dogovoriti i izjasniti“, kazao je Mandić.

  Mandić je rekao da je prekinuo priču Krivokapića o potpredsedničkim mestima.

  „On je govorio da može Vlada da se širi u smislu potpredsedničkih mesta, ali ja sam zaustavio tu priču, kako bismo videli šta će reći parlamentarne stranke“, dodao je Mandić.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  razgovori, vlada, Andrija Mandić, Zdravko Krivokapić, Milan Knežević, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga