04:13 25 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  42209
  Pratite nas

  Predsednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović izjavio je da nedavno saopštenje Ambasade Ruske Federacije u Sarajevu o približavanju Bosne i Hercegovine NATO-u predstavlja neskrivenu pretnju BiH.

  „Izjava ruskog ambasadora nas je sve začudila, to je direktno mešanje u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine, to je jedna čak skoro neskrivena pretnja Bosni i Hercegovini. Naređuje joj se šta sme, a šta ne sme da radi“, rekao je Izetbegović, a preneo portal „Kliks“.

  Izetbegović smatra da je ta izjava izazvana „nervozom nakon izjave predsednika SAD i da je u njoj bilo i emocije“.

  „BiH će sasvim sigurno nastaviti putem koji je trasirala kroz strategije, kroz Zakon o odbrani, kroz odluke Predsedništva BiH bez obzira na mišljenje Rusije“, poručio je Izetbegović.

  Podsetimo, Ambasada Rusije u BiH je pre tri dana saopštila da će „u slučaju praktičnog približavanja BiH i NATO reagovati na taj neprijateljski korak“.

  „Pristupanje NATO-u će prinuditi Sarajevo da zauzme stranu u vojno-političkoj konfrontaciji čiju filozofiju Amerikanci, a usled njih i NATO, nameću Evropi, i Rusija će u slučaju praktičnog približavanja BiH i NATO reagovati na taj neprijateljski korak“, naveli su u ambasadi.

  Tagovi:
  NATO, Rusija, Bakir Izetbegović, BiH
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga