06:29 15 April 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 322
  Pratite nas

  Pooštrena ograničenja na slovenačkim granicama stupila su na snagu danas pre 11-dnevnog zaključavanja koje počinje 1. aprila.

  Zatvaranje nekih graničnih prelaza već stvara probleme Slovencima koji svakodnevno prelaze granicu, prenela je STA.

  Osim veoma malog broja izuzetih, zabranjena su putovanja u sve zemlje koje su označene kao crvene na listi, a na spisku su svi susedi Slovenije, i obavezan je 10-dnevni karantin po ulasku iz takvih zemalja.

  Svi putnici iz zemalja sa crvene liste moraće u karantin ukoliko ne pokažu PCR test urađen u EU ili nekoj od država šengenske zone u poslednjih 48 sati.

  Sertifikat o imunizaciji vakcinama "Fajzer-Biontek", "Moderne" ili "Astra zeneke" ili dokaz da je osoba imala kovid 19 u poslednjih šest meseci, takođe, je dovoljan, pod uslovom da je izdat u zemlji EU ili u šengenskoj zoni.

  U Sloveniju bez obaveznog karantina ili testiranja mogu ući međunarodni prevoznici, prevoznici koji napuštaju zemlju ili ulaze u nju na najviše osam sati, osobe u tranzitu, diplomate i deca do 13 godina koja svakodnevno putuju u školu i njihovi vozači.

  Bez karantina, ali sa brzim ili PCR testom koji nije star više od sedam dana, u Sloveniju mogu ući lica koja svakodnevno prelaze granicu, osobe starije od 13 godina koje prelaze granicu da bi išle u školu i njihovi vozači, vlasnici zemljišta sa obe strane granice i osobe koje odlaze na hitna putovanja, preneo je Tanjug.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga