22:02 11 April 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 241
  Pratite nas

  Predsednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je da je krajnje nemoralno od premijera Zdravka Krivokapića da insinuira da on organizuje proteste.

  Đukanović je to objavio na Tviteru, nakon što mu je Krivokapić uputio poruku da ne destabilizuje državu i da pozove kućama narod koji je izveo na ulice.

  ​„Uzaludni su pokušaji da svo svoje neznanje, neposvećenost i nepostojanost pokušava prikriti time što će papagajski dosadno za sve okriviti bivšu vlast. A sad je krenuo da to čini i prema meni lično. Poznato je, a o tome je u trenucima euforičnog raspoloženja nakon pobede na izborima govorio i sam premijer, da sam uložio i ulažem sav napor da se izvršna vlast konstituiše, i da što kvalitetnije profunkcioniše“, naveo je Đukanović.

  ​Kako je dodao, „ne mora premijer da brine da iza bučne kritike Vlade ovih dana skriveno stojim ja“.

  „Ne samo zato što se ne skrivam kada kritikujem, nego zato što nikada nisam, a i neću, preduzeti ništa što bi potencijalno ugrožavalo stabilnost Crne Gore“, napisao je crnogorski predsednik.

  ​Đukanović je, u nizu tvitova, napisao da ga „nijedan pojedinac, pa ni Zdravko Krivokapić, ili makar i loša Vlada, ne mogu isprovocirati na takvu neodgovornost prema državi“.

  ​„Verujem da svi zajedno imamo političke zrelosti i kapaciteta da sačuvamo mir, da pokažemo odgovornost prema strateškim državnim ciljevima za koje smo se svi deklarisali, kao i prema svim građanima Crne Gore, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali“, dodao je Đukanović.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Crna Gora, Zdravko Krivokapić, Milo Đukanović
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga