10:11 14 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  52584
  Pratite nas

  Bugarski novinar i voditelj Bugarskog nacionalnog radija Petar Volgin dao je neobičan predlog kako da se Amerikanci „odviknu“ od razmeštanja vojske u inostranstvu.

  Bivšeg šefa Pentagona Marka Espera, koji je predložio da se u Bugarskoj i Rumuniji rasporede vojnici u cilju suprotstavljanja Rusiji, Volgin je nazvao „tipičnim bezobraznikom“.

  Takvu reakciju novinara izazvao je intervju koji je bivši američki ministar odbrane dao Rojtersu, u kojem je izjavio da bi SAD trebalo da razmeste više trupa duž Crnog mora kako bi se suprotstavile potencijalnoj „agresiji“ Rusije u svetlu rastućih tenzija između Moskve i Vašingtona.

  Esperov predlog da se američke trupe rasporede u Bugarskoj naljutio je bugarskog novinara.

  „Evo kako treba postupati sa takvim primercima. Treba mu dati automat i spustiti ga u Donbas. Pa neka se tamo tuče sa ustanicima do mile volje. Uveren sam da bi mu za svega nekoliko minuta iz glave nestale bilo kakve misli o razmeštanju trupa bilo gde. Ako bi preživeo, naravno“, napisao je novinar na svojoj Fejsbuk stranici.

  U medijima se prošle godine pojavila informacija da bi Sjedinjene Američke Države mogle da premeste deo svojih snaga bliže Rusiji. Među potencijalnim zemljama pominjana je i Bugarska.

  Bugarski Atlantski savet je takvu mogućnosti više puta podržao i skretao pažnju na to da nova generacija zemlje „ima čvrstu nameru da se izbavi od zavisnosti od Rusije“.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Mark Esper, Bugarska, inostranstvo, vojska, razmeštanje, odvikavanje, SAD, predlog, Donbas, automat
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga