05:00 10 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  2705
  Pratite nas

  Na Zagrebačkom velesajmu danas je nastavljena imunizacija građana protiv virusa korona uz velike gužve zbog zastoja u informacionom sistemu, a očekuje se da će vakcinu, najviše „Fajzerovih“, tokom dana primiti oko 4.500 ljudi.

  Na tom punktu je juče imunizacija počela tek u 14 sati, iako su građani bili pozvani i u prepodnevnim terminima, što je kod mnogih izazvalo revolt.

  Šef nastavnog zavoda „Dr Andrija Štampar“ Zvonimir Šostar, rekao je za portal Indeks da se situacija sada stabilizuje i da nema dužih čekanja.

  Jutrošnju gužvu Šostar pravda problemom sa informatičkim sistemom koji je trajao petnaestak minuta.

  Problem je, kaže, i to što ljudi dolaze sat, pa čak i sat i po ili dva sata pre zakazanog termina za vakcinu, prenosi Tanjug.

  Kao problem navodi i to što na vakcinu dolaze oni koji nisu pozvani, pa je kaže morao da zabrani vakcinacija bilo koga ko nema uput od porodičnog lekara ili poziv sa IT platforme.

  rađani koji stoje u redu poprilično su nezadovoljni, a kao glavni razlog ističu lošu organizaciju.

  Građani u redu za vakcinu su nezadovoljni:

  „Ovo je sramota, organizacija je ne nula, nego katastrofa. Kud da mi odemo jedan od drugoga? Kažu da se pazimo da se ne zarazimo, a ovde ćemo dobiti koronu, jedni smo na drugima“, rekla je jedna gospođa iz reda za zagrebačku N1 tv.
  Tagovi:
  Zagreb, organizacija, vakcinacija, vakcine, Hrvatska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga